Compaen woningstichting Helmond:

Vraag:

“We willen graag de energieopbrengst per woning monitoren. Hoe kunnen we dat (gebruiksvriendelijk) inrichten?”

Oplossing:

Naar tevredenheid maakt de woningstichting gebruik van onze GNE monitoring tools. Deze hebben we vanwege de hoeveelheid woningen op maat ingericht. De medewerkers en bewoners kunnen nu gemakkelijk online en real time monitoren en hebben zo actueel inzicht in de opbrengst via één monitoringsplatform.

VBK Solar Helmond

Vraag:

VBK heeft diverse installaties die zijn getroffen door extreme hagelbuien. Hoe kunnen we dit in de toekomst sneller constateren én weten wat we waar moeten repareren?

Oplossing:

“We kunnen enerzijds snel zien welke modules veel haarscheurtjes hebben; we zien immers opbrengsten teruglopen. Anderzijds blijven modules met minder haarscheurtjes in de cellen langer goed functioneren. We sturen namelijk niet meer het volle vermogen van de string door de beschadigde cellen, maar alleen van de betreffende module. In gevallen waar verzekeraars alleen verbrijzelde modules vergoeden, is dat een enorm voordeel.”

Het gebruik van de GNE optimizers met een beebox zorgt bovendien voor een slim beheer van apparaten met ingebouwde Beehive en Swarm. Deze box is verbonden met het Data Cloud Center, vat de gegevens van het systeem samen en upload deze. Dit zorgt voor de intelligentie van het systeem. De beebox is bovendien voorzien van een veiligheidscomponent waarmee u met één druk op de knop het systeem spanningsloos maakt. Bij calamiteiten gebeurt dit direct. Daarmee is veilig werken geborgd!”

Hanoversolar

“Door de GNE optimizer toe te voegen aan de modules van Hanoversolar, kunnen we onze klanten een totaaloplossing aanbieden voor solar optimalisatie.” Zowel de klanten als installateurs zijn zeer tevreden!

Solar King

“De GNE optimizers heb ik standaard in mijn bus liggen en installeer ik waar nodig om het maximale rendement uit het systeem te halen voor mijn klanten.”

Zigzag Solar

“In de Voltastraat in Leiden is per drie Zigzagsolar-cassettes één GNE optimizer aangebracht. De bebouwing van de buren zorgt voor schaduw op de onderste rijen van de zonnepanelen. Hierdoor is het gebruik van optimizers noodzakelijk.  Het uitlezen van deze afzonderlijke units geeft daarbij een goed beeld van de energieopbrengst.”

Summit

Binnen het project Summit/Tulipps zorgen wij voor een passende oplossing met de aansluiting van de modules op de junction box en op de power optimizer. Hiervoor leveren wij maatwerk junction boxes en maatwerk optimizers.

Project Scalable Shade Tolerant Modules

Voor het project Scalable Shade Tolerant Modules hebben wij voor ECN diverse gestructureerde backsheets aan geleverd voor de Tessera module, met zeer positieve resultaten.